Сендвіч-панелі є зручним засобом будівництва тимчасових споруд

Сендвіч-панелі є зручним засобом будівництва тимчасових споруд, а також важливих промислових комплексів. Вони складаються з трьох шарів: два листи оцинкованої сталі та спеціальний наповнювач.

Серед європейських країн проектування будівель з сендвіч-панелей почало розповсюджуватись дуже швидко, оскільки цей матеріал має чудові енергозберігаючі характеристики та зручність. Коштують сендвіч-панелі недорого, легко монтуються і добре тримають тепло.

Про особливості монтування дивіться у розділі сендвіч панелі: монтаж, ціна.

Типи

Існує два основних типи сендвіч-панелей – покрівельні та стінові. Перші відрізняються наступними параметрами:

— повна герметичність;

— міцність;

— протипожежність;

— довговічність;

— несуча здатність.

Стінові мають схожі характеристики, але вони не здатні забезпечувати такий рівень герметичності, як покрівельні.

Види наповнювачів

Наповнювач – важливий елемент сендвіч-панелей, оскільки саме від його якості залежать основні дані. Як правило, для кожної споруди використовується певний тип, в залежності від призначення.

1. Пінопластовий як найдешевший та найгірший за якістю використовується при будівлі тимчасових споруд, де не будуть зберігатися горючі речовини, оскільки сам пінопласт здатен швидко загоратися. Крім того, він погано поглинає шум.

Єдина характеристика, що робить його поширеним, — низька вартість на ринку.

2. Мінераловатний є найбільш популярним, оскільки добре зберігає тепло та має відмінні протипожежні характеристики. Сендвіч-панелі з мінераловатним наповнювачем особливо поширені серед промислових споруд та складських приміщень, де зберігається горюче, а також пожежонебезпечне.

Крім того, вони не пропускають шум.

3. PIR, він же пінополіуретан, дуже легкий, а тому панелі з ним монтуються зручно і без зайвих проблем. Також вони зберігають тепло набагато краще, ніж мінеральна вата та не здатні вбирати вологу. Такий матеріал дуже потрібен при будівлі споруд з підвищеною вологістю (басейнів, мийок).

4. IPN, він же модифікований піно поліуретан, не має сертифікатів європейського стандарту, але за своїми характеристиками схожий на PIR і розповсюджується на ринку.

Сендвіч-панелі: монтаж, ціна

Проектування будівель з сендвіч-панелей має свої особливості та переваги. Це дійсно душе дешево, оскільки вартість монтажу у середньому становить 150 грн.

Для правильного монтажу треба запросити спеціаліста. Дуже часто компанії, де ви купуєте матеріал, самі здійснюють монтаж або рекомендують кваліфікованого професіонала.

Конструкція дозволяє провести установку горизонтально, вертикально та навіть похило завдяки додатковим кріпленням. Як правило, це потрібно, коли мова йде про оригінальне декорування.

Увага! Не намагайтесь самостійно змонтувати сендвіч-панелі! Це може бути небезпечним для вашого здоров’я!

Комментарии запрещены.